Τι πίνουμε στο Πασχαλινό Τραπέζι;

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 29/03/2023 0 Σχόλια

 

 

Το Πασχαλινό τραπέζι περιλαμβάνει, ως γνωστόν, πολλών ειδών γεύσεις: από πίτες και αυγά μέχρι κοκορέτσι και αρνί. Για τους λάτρεις των ερυθρών κρασιών, ένα κρασί από τη Βόρεια Ελλάδα θα σας χαρίσει οξύτητα και τανίνες που θα αντιμετωπίσουν το λίπος και τις πρωτεΐνες του κρέατος.  

Το Ξινόμαυρο, με την δυναμική του οξύτητα, το βαθύ πορφυρό χρώμα, τα αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων, τις έντονες τανίνες και την πικάντικη επίγευση, θα δώσει γευστικό και αρωματικό πλούτο στο εορταστικό σας τραπέζι. Ιδανική πρόταση:

 

Αν πάλι σας αρέσει το λευκό κρασί μπορείτε να βγείτε από τα στερεότυπα και να απολαύσετε με το αρνάκι μια καλή Σαντορίνη, ένα Ασύρτικο. Η οξύτητά του θα εξουδετερώσει τη λιπαρότητα του αρνιού και ο πλούσιος όγκος θα ανταπεξέλθει στις πρωτεΐνες του.
Η Σαντορίνη Αργυρού είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

 

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

 

 

Διαβάστε επίσης
Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

ppadmin 11/10/2025 0
  Το Sake, ως ποτό, άρχιζε να γίνεται αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και να σερβίρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους των ιδιαίτερων εστιατορίων κα...
Διαβάστε περισσότερα
Τσίπουρο με σοκολάτα

Τσίπουρο με σοκολάτα

ppadmin 10/10/2025 0
    Συνδυάζουμε το τσίπουρο με την σοκολάτα  Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε ένα δείπνο από το να απολαύσουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τσίπουρο κα...
Διαβάστε περισσότερα
Συμβουλές για single malts

Συμβουλές για single malts

ppadmin 09/10/2025 0
  Η ιδανική θερμοκρασία για να απολαύσετε ένα single malt είναι οι 15°c ένα περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο ένα σαλόνι στη Σκωτία παρά ένα δωμάτιο ...
Διαβάστε περισσότερα
Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

ppadmin 08/10/2025 0
  Προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς. Τα Αυγοτάραχο Τρικαλινός, είναι μια σπουδαία γαστρονομική δημιουργία που κλείνει μέσα της μια πολυεπίπεδη παλέτ...
Διαβάστε περισσότερα