Beaujolais 2025

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 09/11/2025 0 Σχόλια

 

 

 

Όπως κάθε χρόνο το διάσημο κρασί Beaujolais είναι και πάλι κοντά μας από 21/11


Beaujolais Nouveau est Arriveé!! 
 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ 21/11/2025


Beaujolais δεν είναι ποικιλία σταφυλιού, αλλά περιοχή προέλευσης. Το κρασί προκύπτει από την βασική ερυθρή ποικιλία του Beaujolais, που ονομάζεται Gamay (Γκαμέ). Πρόκειται για μία ποικιλία που καλλιεργείται και οινοποιείται εύκολα, είναι ιδιαίτερα παραγωγική και δίνει κρασιά με ελαφρύ σώμα και πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα. Κυριαρχούν τα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Χρώμα έντονο κόκκινο,  μεγάλης πυκνότητας, με ανταύγειες ιώδεις, χαρακτηριστικό της φρεσκάδας & νιότης του. Χαμηλή οξύτητα, μαλακές τανίνες, ανύπαρκτη τραχύτητα ή στιφάδα, με συνολικά ευχάριστη και «ευκολόπιοτη» γεύση.  Σερβίρεται δροσερό στους 12-14ο C.  Πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά ταιριάζει αρμονικά με ποικιλίες αλλαντικών & τυριών, pizza, φρουτοσαλάτες κόκκινων φρούτων, ακόμη & sushi σε περίπτωση  επιλογής ερυθρού.

 

Διαβάστε επίσης
Beaujolais 2025

Beaujolais 2025

ppadmin 09/11/2025 0
   Όπως κάθε χρόνο το διάσημο κρασί Beaujolais είναι και πάλι κοντά μας από 21/11 Beaujolais Nouveau est Arriveé!!   ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ 21/11/2025 Beaujola...
Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

ppadmin 11/10/2025 0
  Το Sake, ως ποτό, άρχιζε να γίνεται αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και να σερβίρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους των ιδιαίτερων εστιατορίων κα...
Διαβάστε περισσότερα
Τσίπουρο με σοκολάτα

Τσίπουρο με σοκολάτα

ppadmin 10/10/2025 0
    Συνδυάζουμε το τσίπουρο με την σοκολάτα  Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε ένα δείπνο από το να απολαύσουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τσίπουρο κα...
Διαβάστε περισσότερα
Συμβουλές για single malts

Συμβουλές για single malts

ppadmin 09/10/2025 0
  Η ιδανική θερμοκρασία για να απολαύσετε ένα single malt είναι οι 15°c ένα περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο ένα σαλόνι στη Σκωτία παρά ένα δωμάτιο ...
Διαβάστε περισσότερα