Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε
Το Sake, ως ποτό, άρχιζε να γίνεται αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και να σερβίρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους των ιδιαίτερων εστιατορίων και μπαρ.
Αλλά, τι , ακριβώς είναι το Sake;
Το Sake είναι ένα οινοπνευματώδες παραδοσιακό Ιαπωνικό ποτό το οποίο προέρχεται από ζυμωμένο ρύζι. Η λέξη Sake (酒) ,μπορεί να αναφερθεί σε οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό. Έχει χρώμα χλωμό χρυσό και είναι ελαφρώς γλυκό και η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ βρίσκεται ανάμεσα στο 15 και 20%.
Τα Sake ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες με βάση τις αναλογίες γυαλίσματος του ρυζιού και το πόσο επιπλέον αλκοόλ έχει προστεθεί.
Μια από αυτές τις κατηγορίες είναι και το Junmai Daiginjō-shu (純米大吟醸酒).
Κατά την διάρκεια της παραγωγής ενός Sake Junmai, το ρύζι έχει γυαλιστεί τουλάχιστον
κατά 70% και φτιάχνεται αποκλειστικά με ρύζι, νερό και Koji, ένας νηματώδης μύκητας
ο οποίος χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για την διαδικασία της Ζύμωσης.
Τα Sake Junmai είναι πλούσια σε γεύση και έχουν υψηλή οξύτητα.
Συνδυάζεται, ιδανικά, με κρέας και σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Γνωρίστε το εδώ
|
|
|
Αντίθετα, στην παραγωγή του Sake Honjozo ( 本醸造酒) ,
το ρύζι είναι γυαλισμένο τουλάχιστον κατά 70% ενώ, ταυτόχρονα, έχει προστεθεί επιπλέον αλκοόλ .
Είναι πιο ευκολόπιοτο και σερβίρεται ζεστό ή παγωμένο.
Γνωρίστε το εδώ
|
Στα Daiginjō-shu (大吟醸酒 ) το γυάλισμα του ρυζιού ανέρχεται σε τουλάχιστον 50%.
Θεωρείται premium προϊόν και σερβίρεται αποκλειστικά παγωμένο.
Δεν υπάρχει επιπλέον προσθήκη αλκοόλ κατά την παραγωγή του
Γνωρίστε το εδώ
|
|
|
Τέλος, τα Ginjo- Shu (吟醸酒) είναι φτιαγμένα με 70% γυαλισμένο ρύζι
και ζυμώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στη γεύση αναδεικνύονται νότες φρούτων και λουλουδιών .
Σερβίρεται παγωμένο και συνοδεύεται με ψάρια και θαλασσινά πιάτα.
Δεν έχει προστεθεί επιπλέον αλκοόλ.
Γνωρίστε το εδώ
|
.
Sake από όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες υπάρχουν διαθέσιμα στο Site μας ή στο φυσικό μας κατάστημά ( Τριφυλίας 83)
Δείτε όλα τα Σάκε εδώ
Διαβάστε επίσης
Όπως κάθε χρόνο το διάσημο κρασί Beaujolais είναι και πάλι κοντά μας από 21/11
Beaujolais Nouveau est Arriveé!! ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ 21/11/2024
Beaujolais...
Το Sake, ως ποτό, άρχιζε να γίνεται αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και να σερβίρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους των ιδιαίτερων εστιατορίων κα...
Συνδυάζουμε το τσίπουρο με την σοκολάτα Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε ένα δείπνο από το να απολαύσουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τσίπουρο κα...
Προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς.
Τα Αυγοτάραχο Τρικαλινός, είναι μια σπουδαία γαστρονομική δημιουργία που κλείνει μέσα της μια πολυεπίπεδη παλέτ...