-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Παραδοσιακά την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Πρόκειται για ένα έθιμο που καθιερώθηκε ως το ψάρι που θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε τη νηστεία μέχρι το Πάσχα.
Η παράδοση επέλεξε το συγκεκριμένο ψάρι (μπακαλιάρο) διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, τα παλιά χρόνια, τέτοια εποχή (τέλος Μάρτη) ήταν δύσκολο να βρει κανείς φρέσκο ψάρι, ιδίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ο παστός μπακαλιάρος ήταν, επομένως, η πιο ασφαλής και οικονομική λύση.
Μπακαλιάρο με σκορδαλιά, λοιπόν, τρώμε τέτοια μέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Επιλέξαμε κρασιά, τα οποία θα μπορέσουν να φέρουν ισορροπία ανάμεσα στο λιπαρό και αλμυρό χαρακτήρα του μπακαλιάρου και την έντονη γεύση του σκόρδου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ - ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Κεχρή Το Δάκρυ του Πεύκου |
Κεχρή Αφρός
|
Παπαγιαννάκου Ρετσίνα
|
ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΟ ΣΤΙΒΑΡΟ
Αργυρού Σαντορίνη |
Μωραϊτη Ασύρτικο
|
Santo Wines Ασύρτικο
|
CHARDONNAY ΑΠΟ ΒΑΡΕΛΙ
Κατσαρού Chardonnay |
Γεροβασιλείου Chardonnay
|
Λαντίδη Χρυσάμπελο
|
ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΑ
Παπαργυρίου Μοσχούδι-Ασύρτικο |
Θεόπετρα Λευκή
|
Λαντίδη Μικρή Κιβωτός Λευκή
|