Θαλασσίτης ο βυθισμένος

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 08/10/2018 0 Σχόλια

 

 

Το 2009 ξεκινήσαμε να βυθίζουμε στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι,
450 με 500 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

Οι συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες. Από την πρώτη εσοδεία ανασύρθηκαν σώες μονάχα 3 από τις 450 φιάλες που είχαν βυθιστεί, από αυτή του 2010 & 2011 επέζησαν 258 & 141 αντίστοιχα ενώ από την εσοδεία 2012 & 2013 από ένα σύνολο 1050 φιαλών, ανασύραμε μόλις 37.
Οι καταιγίδες δεν φέρθηκαν ευγενικά στο υποβρύχιο κελάρι.

Τις μεγάλες ιδέες όμως δεν τις τρομάζουν οι καταιγίδες! Έτσι μετά από συνεχή βελτίωση της διαδικασίας, φέτος ανεβάσαμε στην επιφάνεια 456 φιάλες της εσοδείας του 2014! Το αντιμετωπίσαμε σαν μεγάλη επιτυχία.

Όπως σε κάθε προηγούμενη εσοδεία, το αποτέλεσμα της 4ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Η γεύση του έχει μαλακώσει παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη.

Από το μεράκι δύο ανθρώπων ξεκίνησε αυτή η υπέροχη περιπέτεια, και χάρη στον επαγγελματισμό, στο πείσμα και στο αίσθημα ομαδικότητας όλων όσων μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί συνεχίζεται με επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.
Θυμηθείτε να το περάσετε σε ένα ευρύχωρο decanter για τουλάχιστον 3 ~ 4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα & γευστικό του βάθος.
 
Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά και ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

 

Ανακαλύψτε το εδώ >>

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης
Προτάσεις για το Πάσχα

Προτάσεις για το Πάσχα

ppadmin 20/04/2022 0
  Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα επιλέγοντας για εσάς προτάσεις από το κτήμα Λαντίδη για να συνοδεύσουν το τραπέζι σας όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση ...
Διαβάστε περισσότερα
Τι κρασί πίνουμε με το μπακαλιάρο - σκορδαλιά;

Τι κρασί πίνουμε με το μπακαλιάρο - σκορδαλιά;

ppadmin 22/03/2022 0
  Παραδοσιακά την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Πρόκειται για ένα έθιμο που καθιερώθηκε ως το ψάρι που θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσ...
Διαβάστε περισσότερα
Beaujolais 2021

Beaujolais 2021

ppadmin 13/11/2021 0
   Για άλλη μία χρονιά καλωσορίζουμε στα ποτήρια μας, το πιο φρέσκο κρασί της αγοράς! Beaujolais Nouveau est Arriveé!!  Το Beaujolais Nouveau του G. D...
Διαβάστε περισσότερα
Special Releases 2021

Special Releases 2021

ppadmin 12/11/2021 0
  SPECIAL RELEASES 2021 Legends Untold  Τα Malts Special Releses είναι μια ετήσια συλλογή περιορισμένης έκδοσης που που περιλαμβάνει περιζήτητα συλλεκ...
Διαβάστε περισσότερα
Beaujolais 2020

Beaujolais 2020

ppadmin 16/11/2020 0
  BEAUJOLAIS NOUVEAU Παραγωγός: Vignerons de Bel Air  Κατηγορία: A.O.C. BeaujolaisΠοικιλία: Gamay Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβ...
Διαβάστε περισσότερα
Beaujolais 2019

Beaujolais 2019

ppadmin 14/11/2018 0
  BEAUJOLAIS NOUVEAU Παραγωγός: Vignerons de Bel Air  Κατηγορία: A.O.C. BeaujolaisΠοικιλία: Gamay Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβ...
Διαβάστε περισσότερα
Θαλασσίτης ο βυθισμένος

Θαλασσίτης ο βυθισμένος

ppadmin 08/10/2018 0
  Το 2009 ξεκινήσαμε να βυθίζουμε στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, 450 με 500 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθή...
Διαβάστε περισσότερα