Θαλασσίτης ο βυθισμένος

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 12/11/2022 0 Σχόλια

 

 

Το 2009 ξεκινήσαμε να βυθίζουμε στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι,
450 με 500 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

Οι συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες. Από την πρώτη εσοδεία ανασύρθηκαν σώες μονάχα 3 από τις 450 φιάλες που είχαν βυθιστεί, από αυτή του 2010 & 2011 επέζησαν 258 & 141 αντίστοιχα ενώ από την εσοδεία 2012 & 2013 από ένα σύνολο 1050 φιαλών, ανασύραμε μόλις 37.
Οι καταιγίδες δεν φέρθηκαν ευγενικά στο υποβρύχιο κελάρι.

Τις μεγάλες ιδέες όμως δεν τις τρομάζουν οι καταιγίδες! Έτσι μετά από συνεχή βελτίωση της διαδικασίας, φέτος ανεβάσαμε στην επιφάνεια 456 φιάλες της εσοδείας του 2014! Το αντιμετωπίσαμε σαν μεγάλη επιτυχία.

Όπως σε κάθε προηγούμενη εσοδεία, το αποτέλεσμα της 4ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Η γεύση του έχει μαλακώσει παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη.

Από το μεράκι δύο ανθρώπων ξεκίνησε αυτή η υπέροχη περιπέτεια, και χάρη στον επαγγελματισμό, στο πείσμα και στο αίσθημα ομαδικότητας όλων όσων μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί συνεχίζεται με επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.
Θυμηθείτε να το περάσετε σε ένα ευρύχωρο decanter για τουλάχιστον 3 ~ 4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα & γευστικό του βάθος.
 
Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά και ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

 

Ανακαλύψτε το εδώ >>

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης
Beaujolais 2023

Beaujolais 2023

ppadmin 12/11/2023 0
   Όπως κάθε χρόνο το διάσημο κρασί Beaujolais είναι και πάλι κοντά μας από 16/11 Beaujolais Nouveau est Arriveé!! ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ 16/11/2023 Beaujolais...
Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

Γνωρίστε τα διάφορα είδη σάκε

ppadmin 06/10/2023 0
  Το Sake, ως ποτό, άρχιζε να γίνεται αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και να σερβίρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους των ιδιαίτερων εστιατορίων κα...
Διαβάστε περισσότερα
Τσίπουρο με σοκολάτα

Τσίπουρο με σοκολάτα

ppadmin 05/10/2023 0
    Συνδυάζουμε το τσίπουρο με την σοκολάτα  Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε ένα δείπνο από το να απολαύσουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τσίπουρο κα...
Διαβάστε περισσότερα
Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

ppadmin 04/10/2023 0
  Προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς. Τα Αυγοτάραχο Τρικαλινός, είναι μια σπουδαία γαστρονομική δημιουργία που κλείνει μέσα της μια πολυεπίπεδη παλέτ...
Διαβάστε περισσότερα