-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Για άλλη μία χρονιά καλωσορίζουμε στα ποτήρια μας, το πιο φρέσκο κρασί της αγοράς!
Beaujolais Nouveau est Arriveé!!
Το Beaujolais Nouveau του G. Duboeuf ήρθε να μας συνεπάρει με την φρεσκάδα του, γιορτάστε μαζί μας όπως κάθε χρόνο την 3ή Πέμπτη του Νοέμβρη!
Ο άνθρωπος που έκανε το Beaujolais Nouveau γνωστό σε όλον τον κόσμο είναι ο οινοπαραγωγός George Duboeuf, γνωστός ως και «Πάπας του Μποζολέ».
Beaujolais δεν είναι ποικιλία σταφυλιού, αλλά περιοχή προέλευσης. Το κρασί προκύπτει από την βασική ερυθρή ποικιλία του Beaujolais, που ονομάζεται Gamay (Γκαμέ). Πρόκειται για μία ποικιλία που καλλιεργείται και οινοποιείται εύκολα, είναι ιδιαίτερα παραγωγική και δίνει κρασιά με ελαφρύ σώμα και πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα. Κυριαρχούν τα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Χρώμα έντονο κόκκινο, μεγάλης πυκνότητας, με ανταύγειες ιώδεις, χαρακτηριστικό της φρεσκάδας & νιότης του. Χαμηλή οξύτητα, μαλακές τανίνες, ανύπαρκτη τραχύτητα ή στιφάδα, με συνολικά ευχάριστη και «ευκολόπιοτη» γεύση. Σερβίρεται δροσερό στους 12-14ο C. Πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά ταιριάζει αρμονικά με ποικιλίες αλλαντικών & τυριών, pizza, φρουτοσαλάτες κόκκινων φρούτων, ακόμη & sushi σε περίπτωση επιλογής ερυθρού.