Από 2 Αυγούστου έως 23 Αυγούστου το ωράριο του καταστήματος θα διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα – Σάββατο ανοιχτά από 11 το πρωί έως 9 το βράδυ. 15 Αυγούστου – 17 Αυγούστου ΚΛΕΙΣΤΑ. Κυριακές ΚΛΕΙΣΤΑ.

Beaujolais 2019

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 14/11/2018 0 Σχόλια

 

 

BEAUJOLAIS NOUVEAU

 

Παραγωγός: Vignerons de Bel Air
 

Κατηγορία: A.O.C. Beaujolais

Ποικιλία: Gamay

 

Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη είναι γιορτή που ξεκινά στη Γαλλία και απλώνεται σε όλο το κόσμο. Το πρώτο κρασί της χρονιάς ( πλέον μόνο για τη Γηραιά Ήπειρο ) που δε μοιάζει με κανένα άλλο! Παίρνει το όνομά του από τη κοινότητα Beaujοlais της Νότιας Βουργουνδίας και από τη τεχνική παραγωγής του, όπου οι ρώγες των σταφυλιών τοποθετούνται αυτούσιες στις δεξαμενές και ζυμώνουν ολόκληρες. Το Beaujolais είναι, ή τουλάχιστον οφείλει να είναι λαμπερό και ζωντανό στο χρώμα, γεμάτο από αρώματα ζουμερού κερασιού και ώριμης μπανάνας στη μύτη, απαλό φρέσκο και ποτέ παχύ στο στόμα. Πίνεται δροσερό και έχει διάρκεια ζωής περίπου έξη μήνες!

 

 

 

BEAUJOLAIS VILLAGES NOUVEAU NATURAL

 

Παραγωγός: Vignerons de Bel Air
 

Κατηγορία: A.O.C. Beaujolais Villages

Ποικιλία: Gamay

 

Το Beaujolais Villages Natural προέρχεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, ζυμωμένα με άγριες (όχι πρόσθετες) ζύμες, χωρίς εξωτερική προσθήκη θειώδους, χωρίς φιλτράρισμα και κολλάρισμα. Αν δείτε στο κάτω μέρος ένα μικρό ίζημα, δείξτε κατανόηση – είναι το αντίστοιχο με την πέτσα που είχαν τα γιαούρτια που τρώγαμε κάποτε…Επίσης, αν κάποιοι σας έχουν ζαλίσει με το ότι τα Beaujolais είναι κρασιά για αφελείς ή μη γνώστες, αγοραστέ τους μία φιάλη από το «φυσικό» μας Beaujolais Villages Natural, αφού εκπροσωπεί ένα κίνημα που ξαναέβαλε την περιοχή στις προτιμήσεις και των πιο δύσκολων οινόφιλων.

 

 

Διαβάστε επίσης
Beaujolais 2019

Beaujolais 2019

ppadmin 14/11/2018 0
  BEAUJOLAIS NOUVEAU Παραγωγός: Vignerons de Bel Air  Κατηγορία: A.O.C. BeaujolaisΠοικιλία: Gamay Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβ...
Διαβάστε περισσότερα
Θαλασσίτης ο βυθισμένος

Θαλασσίτης ο βυθισμένος

ppadmin 08/10/2018 0
  Το 2009 ξεκινήσαμε να βυθίζουμε στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, 450 με 500 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθή...
Διαβάστε περισσότερα
Συμβουλές για single malts

Συμβουλές για single malts

ppadmin 23/07/2018 0
  Η ιδανική θερμοκρασία για να απολαύσετε ένα single malt είναι οι 15°c ένα περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο ένα σαλόνι στη Σκωτία παρά ένα δωμάτιο ...
Διαβάστε περισσότερα
Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

Αυγοτάραχο Τρικαλινός και οινοπνευματώδη

ppadmin 22/07/2018 0
  Προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς. Τα Αυγοτάραχο Τρικαλινός, είναι μια σπουδαία γαστρονομική δημιουργία που κλείνει μέσα της μια πολυεπίπεδη παλέτ...
Διαβάστε περισσότερα
Beaujolais Nouveau Bel'Air

Beaujolais Nouveau Bel'Air

ppadmin 21/07/2018 0
  Το Beaujolais Nouveau στο Παντός... Ποτού! Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη είναι γιορτή που ξεκινά στη Γαλλία και απλώνεται ...
Διαβάστε περισσότερα
Τι πίνουμε στο Αναστάσιμο Τραπέζι;

Τι πίνουμε στο Αναστάσιμο Τραπέζι;

ppadmin 29/03/2018 0
  Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό για το βράδυ της Ανάστασης. Τα μεθυστικά μυρωδικά καθώς και το αυγολέμονο, μας προτρέπουν να διαλέξουμε ένα...
Διαβάστε περισσότερα
Προτάσεις για τη Καθαρά Δευτέρα

Προτάσεις για τη Καθαρά Δευτέρα

ppadmin 16/02/2018 0
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Οι ξεχωριστές λιχουδιές αυτής της ημέρας που φωνάζουν Ελλάδα πρέπει να συνοδεύονται από το κατάλλ...
Διαβάστε περισσότερα