Τεντούρα Κάστρο Χάχαλη 0,70 LT

Τεντούρα Κάστρο Χάχαλη 0,70 LT

Η Τεντούρα Κάστρο Χάχαλη είναι το κατεξοχήν ηδύποτο της Πάτρας. Η προέλευση του, σύμφωνα με την παράδοση ανάγεται γύρω στον 15ο αιώνα, την εποχή των Ενετών, ενώ η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό tinctura, που σημαίνει βάμμα, εκχύλισμα.

Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την τεντούρα και "μοσχοβολήθρα" επειδή είχε έντονο άρωμα. Τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της το οφείλει στα εκχυλίσματα μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλας, γαρίφαλου και μοσχοκάρυδου, αλλά επίσης νεραντζιού, κίτρου και όχι μόνο.

Η Τεντούρα πίνεται παντού: μετά από ένα καλό γεύμα σας χωνευτικό λικέρ, στην καφετέρια και στο μπαρ σαν κανονικό ποτό, σκέτη, με σόδα ή τόνικ αλλά κυρίως παγωμένη σε μικρά ποτηράκια, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλα.

alc. 20%

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Κωδικός Προϊόντος: 35-072
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
  • 13,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 13,00€
Απεσταγμένο στο Coffey still, όπου συνήθως αποστάζονται grain whisky, το Nikka Coffey Malt..
72,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 72,50€
Το 2003 το αποστακτήριο Chugoku Jozo κυκλοφορεί τοπικά το πρώτο blended ουίσκι Togouchi, το οποίο πα..
46,80€
Χωρίς ΦΠΑ: 46,80€
Aperitif με δροσιστική γεύση με βάση το gin. Η γεύση του κρύβει ζεστές νότες από βότανα, εσπεριδοειδ..
23,30€
Χωρίς ΦΠΑ: 23,30€
Ερυθρός Ξηρός Οίνος             Merlot 100%      &..
11,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,50€
Παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Ζυμώνεται και ωριμάζει σε περιορισμένης..
2,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,90€