Beaujolais 2022

Δημοσιεύθηκε από ppadmin 12/11/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Για άλλη μία χρονιά καλωσορίζουμε στα ποτήρια μας, το πιο φρέσκο κρασί της αγοράς!


Beaujolais Nouveau est Arriveé!! 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΙΣ 17/11/2022


Beaujolais δεν είναι ποικιλία σταφυλιού, αλλά περιοχή προέλευσης. Το κρασί προκύπτει από την βασική ερυθρή ποικιλία του Beaujolais, που ονομάζεται Gamay (Γκαμέ). Πρόκειται για μία ποικιλία που καλλιεργείται και οινοποιείται εύκολα, είναι ιδιαίτερα παραγωγική και δίνει κρασιά με ελαφρύ σώμα και πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα. Κυριαρχούν τα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Χρώμα έντονο κόκκινο,  μεγάλης πυκνότητας, με ανταύγειες ιώδεις, χαρακτηριστικό της φρεσκάδας & νιότης του. Χαμηλή οξύτητα, μαλακές τανίνες, ανύπαρκτη τραχύτητα ή στιφάδα, με συνολικά ευχάριστη και «ευκολόπιοτη» γεύση.  Σερβίρεται δροσερό στους 12-14ο C.  Πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά ταιριάζει αρμονικά με ποικιλίες αλλαντικών & τυριών, pizza, φρουτοσαλάτες κόκκινων φρούτων, ακόμη & sushi σε περίπτωση  επιλογής ερυθρού.

 

Διαβάστε επίσης
Προτάσεις για το Πάσχα

Προτάσεις για το Πάσχα

ppadmin 20/04/2023 0
  Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα επιλέγοντας για εσάς προτάσεις από το κτήμα Λαντίδη για να συνοδεύσουν το τραπέζι σας όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση ...
Διαβάστε περισσότερα
Τι πίνουμε στο Αναστάσιμο Τραπέζι;

Τι πίνουμε στο Αναστάσιμο Τραπέζι;

ppadmin 01/04/2023 0
  Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό για το βράδυ της Ανάστασης. Τα μεθυστικά μυρωδικά καθώς και το αυγολέμονο, μας προτρέπουν να διαλέξουμε ένα...
Διαβάστε περισσότερα
Τι πίνουμε στο Πασχαλινό Τραπέζι;

Τι πίνουμε στο Πασχαλινό Τραπέζι;

ppadmin 29/03/2023 0
  Το Πασχαλινό τραπέζι περιλαμβάνει, ως γνωστόν, πολλών ειδών γεύσεις: από πίτες και αυγά μέχρι κοκορέτσι και αρνί. Για τους λάτρεις των ερυθρών κρασι...
Διαβάστε περισσότερα
Προτάσεις για τη Καθαρά Δευτέρα

Προτάσεις για τη Καθαρά Δευτέρα

ppadmin 16/02/2023 0
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Οι ξεχωριστές λιχουδιές αυτής της ημέρας που φωνάζουν Ελλάδα πρέπει να συνοδεύονται από το κατάλλ...
Διαβάστε περισσότερα